Noutăţi şi evenimente

A.B.A.R. s-a adresat C.N.P.F., Președintelui Parlamentului d-lui Adrian CANDU, Prim-Ministrului d-lui Pavel FILIP, Președintelui Partidului Democrat d-lui Vladimir PLAHOTNIUC, Comisiei Parlamentare "Comisia Economie Buget și Finanțe", Consiliului Concurenței, referitor la proiectul de modifcare a LEGII 407 "cu privire la asigurări" și a repercursiunilor negative ale acestui proiect pentru piața de asigurari.

Brokerii de asigurare-reasigurare "EUASIG" S.R.L., "Safety Broker" S.R.L., "Medavasig" S.R.L. și "Diplomat Broker" S.R.L. au aderat de curînd la A.B.A.R.

B.A. "Consasig - Service" și B.A.R. "Insurance ING Broker" au aderat la A.B.A.R.

Conform proiectului de modificare a Legii 407 (www.cnpf.md, baza normativă, proiecte în derulare), cele mai importante modificări vor fi :

- articolul 31 va fi completat cu "comisionul de achiziție sau orice altă retribuție pentru intermedierea contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto nu se achită".

- articolul 49 va fi completat cu " să dispună de o garanție bancară în valoare de cel puțin 1.000.000 (un milion) lei,

 Brokerii de asigurare și/sau reasigurare se vor conforma cerințelor de capital statutar după cum urmează:

 200.000 lei - în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii,

 300.000 lei - în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii,

 400.000 lei - în termen 18 luni de la intrarea în vigoare a legii.

  

Brokerii de asigurare - reasigurare "Best Broker" S.R.L. și "Nova Broker" S.R.L. au aderat la Asociația Brokerilor de Asiguare - Reasigurare din R.M.

Despre Abar

ABAR a fost creata in anul 2009 este o asociaţie neguvernamentală, apolitică, necomercială, avînd drept scop formarea si susţinerea statutului profesionist al brokerilolor de asigurare și reasigurare, reprezentarea şi protecţia intereselor membrilor săi, protecţia intereselor consumatorilor serviciilor de asigurare etc.

află mai mult

Abonare Newsletter

pentru a putea primi ultimele noutati!: